Kiymetli kardelim
Evvela eşinizle iyi sevgi dolu bi hayat geçirmenizi temenni edip. Mutluluk ve huzur öerçevesizde mutlu olmanızı isteriz.
Sorunuza gelince eşinizi affederek iyi bi davranışta bulundunuz. Zira eşlerimiz Allah'u azimüş şan hz.'nin bizlere emanetidir.
Koyduğunuz şart ise eşinizin hakkına girmiş olursunuz. Eşinizin nefsani duygularını tatmim etmeniz.lazımdır.
Ancak bu ileri ki zamanlarda onun da yaptığından pişman olup sizden affını istemesini rabbimden temenni ediyorum. Aşağıda ki hadisi şeriflerde Allah'u azimüş şan hz.eşlerin nasıl kolay cennete girebileceklerini peygamber efendimiz s.a.s. Bildirmiştir;
Abdullah İbnu Amr (İbni l-As) Radıyallahu Anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Sizin en hayırlınız, kadınlarına karşı en iyi davrananlardır."
İbnul macee sünen.(1978 no;6610)
Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm kadınlara iyi davranmayı emretmiş, en hayırlı kimsenin, hanımına en iyi davranan kimse olduğunu belirtmiştir.öncelikle kadınların haklarına hakkıyla riayet gelir: Nafaka hakkı, tahkir edilmeme, başına vurulmama hakkı gibi hadislerde belirtilen haklara riayet. Ayrıca onların bir kısım huysuzlukları, kıskançlıkları karşısında sabretmek, terbiyelerinde iyi davranmak, geçimi iyi yapmak... Hep kadınına karşı iyi olmanın içine girer. Ancak kişinin "en iyi" olması için kadınına karşı iyiliğin yetmeyeceği de açıktır. Ayet ve hadislerde, bunun için başka şartlar da sayılmıştır: Takva, zühd, verâ, a mâl-i sâlih... Gibi. Şu halde o şartları yerine getiren, hanımına karşı da iyi olunca iyilikte kemale yaklaşmış olur.
Ebu Ûmame Radıyallahu Anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a bir kadın geldi, yanında iki de çocuğu vardı. Kadın bunlardan birini sırtına almış, diğerini de yediyordu. Aleyhissalâtu vesselâm onu görünce (takdirlerini) şöyle ifade buyurdular: "(Kadınlar çocuklarını karınlarında) taşırlar, doğururlar ve onlara merhamet beslerler. Bunlar bir de kocalarına eziyet vermeseler, namazlarını kılanlar cennete girerler!"
()İbnul mece.2013)
Selam ve dua ile